Een kantoorpand stap voor stap inrichten: de beste tips op een rijtje

Het inrichten van een kantoorpand is een belangrijke taak voor bedrijven. Een goed ingericht kantoorpand kan namelijk bijdragen aan een hogere productiviteit en tevredenheid onder medewerkers. In deze blog bespreken we hoe je het inrichten van een kantoorpand inclusief kantine het beste kunt aanpakken.

Maak een plan

Voordat je begint met het inrichten van het kantoorpand, is het belangrijk om een plan te maken. Bedenk welke ruimtes er nodig zijn, hoe groot deze ruimtes moeten zijn en wat er in deze ruimtes moet komen. Houd hierbij rekening met het aantal medewerkers dat in het pand komt te werken en de functies die zij hebben.

Houd rekening met ergonomie

Ergonomie is een belangrijk aspect bij het inrichten van een kantoorpand. Zorg ervoor dat de werkplekken van medewerkers ergonomisch zijn ingericht, zodat zij geen lichamelijke klachten krijgen. Dit betekent onder andere dat de stoelen en bureaus goed op elkaar afgestemd moeten zijn en dat er voldoende ruimte is om te bewegen.

Maak gebruik van natuurlijk licht

Natuurlijk licht is belangrijk voor een gezonde werkomgeving. Zorg ervoor dat er voldoende ramen zijn, zodat er voldoende daglicht binnenkomt. Dit kan bijdragen aan een betere stemming en productiviteit onder medewerkers.

Kies de juiste kleuren

Kleuren kunnen een grote invloed hebben op de sfeer in een kantoorpand. Kies daarom voor kleuren die bij de huisstijl van het bedrijf passen en die bijdragen aan een productieve werkomgeving. Blauw en groen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt in kantoorpanden, omdat deze kleuren rust en stabiliteit uitstralen.

Richt de kantine gezellig in

Een gezellige kantine kan bijdragen aan een goede sfeer binnen het bedrijf. Zorg ervoor dat er voldoende zitplaatsen zijn en dat de ruimte gezellig is ingericht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan planten en kunst aan de muur. Daarnaast is het slim om bijvoorbeeld barkoelkasten van XXLhoreca.com te bestellen. Hierdoor kan je alle drankjes voor de vrijdagmiddag borrel koud zetten. 

Zorg voor voldoende faciliteiten

Zorg ervoor dat er voldoende faciliteiten aanwezig zijn in het kantoorpand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voldoende toiletten, een keuken, voldoende stopcontacten en goede internetverbinding.

Maak gebruik van duurzame materialen

Duurzame materialen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar kunnen ook bijdragen aan een gezonde werkomgeving. Kies bijvoorbeeld voor meubels gemaakt van duurzame materialen en zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is in het pand.

Al met al zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een kantoorpand inclusief kantine. Door een goed plan te maken, rekening te houden met ergonomie, gebruik te maken van