Het perfecte cupcake recept

Er bestaat geen perfect recept. Als mensen komen we steeds weer met nieuwe ideeën en aanvullingen en daarnaast heeft niemand dezelfde smaak. Maar voor sommige lekkernijen zijn er wel handige recepten die een goede basis vormen voor het een en ander. Bijvoorbeeld als het om cakes gaat, of in dit geval cupcakes. Lees je mee?

De basis in de vingers

Het mooie aan cakes is dat het niet al te ingewikkeld is. Je hebt het volgende nodig: 180 gram ongezouten roomboter en 135 gram suiker. Daarnaast nog 8 gram vanillesuiker en 4 eieren. En als laatste heb je nog 180 gram zelfrijzend bakmeel nodig. Mix de eerste drie ingrediënten samen en voeg dan de eieren stuk voor stuk toe. Pas als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel toe en eventueel een snufje zout. Dan haal je de cupcake vormpjes tevoorschijn en hier giet je de mix tot de helft in als je enkel met het basisrecept wilt werken.

Voeg wat extra’s toe

Maar je kan er ook voor kiezen om nog wat extra’s toe te voegen. Zo kan je een beetje vanille extract toe voegen aan de mix of ga jij voor wat echte chocolade? Wat je ook kiest wees je bewust van wat het met het recept doet en gooi er niet te veel extra’s in. De kans is dan namelijk groot dat je recept er niet beter van wordt. De nuance van een extra smaak maakt het juist speciaal.

Voor wie is het?

Vervolgens gaan de cupcakes in de over op 175 graden voor 20 minuten. Check tussendoor of ze gaar zijn voordat je ze op serveert. Als je de cupcakes niet voor thuis maakt maar bijvoorbeeld om te verkopen, is het een leuk idee om ze te verpakken in speciale cupcake doosjes. Deze kan je weer opstapelen in papieren draagtassen en zo kan je ze meegeven aan je klanten bijvoorbeeld. Versier de cupcakes, de doosjes en de tassen om ze nog meer bijzonder te maken.

En weer netjes

Een goed recept is natuurlijk pas helemaal compleet als de keuken er na afloop ook weer spik en span uitziet. Dus als je klaar bent, hup terug de keuken in en even opruimen. Want een opgeruimde keuken nodigt ook weer uit om erin aan de slag te gaan en voor je het weet zet jij een nieuw recept op tafel of op de toonbank. Wat maak jij de volgende keer?