Motorfinanciering: wat is het en waarom een afsluiten?

Je hebt je oog laten vallen op een prachtige nieuwe motor, maar je hebt niet genoeg spaargeld om deze direct te betalen. Misschien is financieren motor dan iets voor jou! Wat is een motorfinanciering? Wat is het verschil met een normale lening? Waarom zou je kiezen voor een motorfinanciering? In dit blogartikel leggen we het je allemaal uit. Daarnaast geven we ook antwoord op de vraag: hoe sluit je een motorfinanciering af?

Een lening die je afsluit om een motor te betalen

Een motorfinanciering is een lening die je afsluit om een nieuwe of tweedehands motor te kunnen betalen. Het is dus vergelijkbaar met een auto- of woninglening. Het grote verschil met een normale lening is dat je bij een motorfinanciering de motor als onderpand gebruikt. Dit houdt in dat de bank het recht heeft om deze te verkopen als jij niet meer aan je verplichtingen kan voldoen.

Waarom zou je kiezen voor een motorfinanciering? Als je niet genoeg spaargeld hebt om de motor cash te betalen, is een financiering vaak de enige optie. Een andere reden kan zijn dat je liever niet al je spaargeld in één keer uitgeeft, maar de motor toch snel wilt aanschaffen.

Hoe sluit je zo iets af?

Hoe sluit je een motorfinanciering af? Als je besloten hebt dat je een motorfinanciering wilt afsluiten, kun je bij verschillende banken terecht. Bij de meeste banken is het mogelijk om online een offerte aan te vragen. Vergeet hierbij niet om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat je de beste financiering voor jouw situatie kunt afsluiten.

Je kunt ook een autofinanciering afsluiten

Het zelfde geldt voor een auto. Je kunt ook een autofinanciering afsluiten, als je bijvoorbeeld een nieuwe of tweedehands auto wilt kopen. Een autofinanciering is over het algemeen iets goedkoper dan een motorfinanciering, omdat de looptijd van een autofinanciering vaak langer is.

De voordelen nog even op een rijtje:

– Je hebt geen grote aankoop in één keer hoeven te doen;

– Je betaalt maandelijks een vast bedrag;

– Je bent flexibel in de looptijd van je financiering.

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende voordelen aan het afsluiten van een motorfinanciering. Weet je nog niet zeker of dit iets voor jou is? Neem dan rustig de tijd om alle informatie in te winnen en vergelijk verschillende aanbieders met elkaar. Zo vind je altijd de motorfinanciering die het beste bij jou past.